Koulutukset 

Valintoja vai pakkoa? ”Addiktiot” ja niiden määritelmät sekä parhaat tavat auttaa.  

15.11.2017 Turku klo 9- 13.00

 

Tämä koulutus sopii juuri työnsä aloittaneelle sosiaali- ja terveysalan ammattilaiselle sekä myös pitkään riippuvuuksien parissa työskennelle.

Koulutus auttaa tunnistamaan addiktioita ja niiden taustalla olevia tekijöitä. Koulutuksessa näkökulma on sekä addiktioiden tunnistamisessa ja arvioinnissa, että luottamuksellisen suhteen rakentamisessa riippuvuuteen sairastuneen kanssa.

Koulutuksessa tutustutaan  erilaisissa yhteyksissä käytössä oleviin  tapoihin arvioida, kohdata ja auttaa riippuvuuksiin sairastuneita ja heidän perheitään.

Koulutuksessa oleva  kokemus ja tieto antavat sinulle ammattilainen uusia näkökulmia ja tapoja auttaa asiakkaita. Varaa paikkasi pian, sillä paikkoja on rajallinen määrä.

OHJELMA:

Asiakastyön eri vaiheet ja avun tarpeen arviointi Jari Härkönen

Ammattilaisena kehittyminen Heidi Härkönen

Erilaiset työotteet riippuvuuksien hoidossa verkostoissa ja työyhteisöissä

Jari Härkönen on psykoterapeutti ja työnohjaaja sekä Suomen realiteettiterapia yhdistyksen puheenjohtaja. Heidi Härkönen on johdon työnohjaaja, perheterapeutti ja kouluttaja. Molemmilla on pitkä kokemus työskentelystä riippuvuuteen sairastuneiden heidän läheisten ja heitä auttavien tahojen kanssa eri rooleissa. OhjausAvain oy järjestää koulutuksia yhteistyössä sosiaalialan kuntouttavien toimijoiden kanssa ympäri suomea.

 

Koulutuksen hinta on 55€ henkilö (sis. alv ja materiaalin ja kahvin)

Ilmoittautumiset ja lisätiedot; [email protected]  p. 0400879940

Viimeinen ilmoittautumispäivä on 8.11.2017

 

 

 Ammatilliset ihmissuhteet esimiehille 22.11 Helsinki  klo 9-14.00

Esimiehellä on mahdollisuus ja valta vaikuttaa ammatillisten suhteiden kehittymiseen työyhteisössään. Luottamuksen luominen ja työyhteisön luotsaaminen välillä kaaottisissakin tunnelmissa on esimiehen tärkein tehtävä.

Ammatilliset ihmissuhteet koulutuksemme auttaa osallistujien itsearvioinnin kehittämisessä ja tukee henkistä hyvinvointia näin.  Ammatikseen ihmisten kanssa työskentelevä ammattilainenkin on lopulta ihminen.  Miten omaa vuorovaikutusta voi kehittää vielä vuosien työskentelyn jälkeen? Pitääkö sitä kehittää vai saako olla ihan oma itsensä?

Ammatilliset ihmissuhteet koulutuksemme auttaa sinua myös asiantuntijuutesi uudelleen muotoilussa, sinulle sopivalla tavalla. Maailma ympärillämme muuttuu ja moni miettii kuinka ja miten minun tulisi muuttua.

Koulutus rakentuu aamu- ja iltapäivä osioille, joiden välissä on omakustanteinen lounastauko.

Koulutuksen hinta 60€ + alv

Ohjelma:

9.00- 11.30 Jari Härkönen   Itsereflektion kehittäminen ja käyttö erilaisissa työyhteisöissä.  Arjen johtajuus ja tiimin kannustaminen kohti tavoitteita.

12.30-14.00 Heidi Härkönen Ammatilliset ihmissuhteet strategisena valintana työyhteisössä. Kokemuksia ja käytäntöjä luomassa.

Paikkoja on rajoitettu määrä, joten ole nopea ja varaa omasi.

Ilmoittaudu nyt!

 

Realiteettiterapian perusteet- koulutukset vuonna 2017

AIKA: 15-16.12.2017 ja 12-13.1.2018 PAIKKA: Tampere

HINTA 560 € sis koulutusmateriaalit, todistuksen sekä alv:n osuuden.

Katso referenssit vastaavasta koulutusjaksosta

Lisätiedot ja ilmoittautumiset: Heidi Härkönen  [email protected] p.0400879940

AIKA: 18-19.11 ja 8-10.12.2017  PAIKKA: Kauhajoki

KENELLE: Realiteettiterapian perusteet soveltuu ohjaustyön ammattilaisille sekä omasta ammatillisesta ja/tai henkilökohtaisesta kasvusta kiinnostuneille henkilöille.  Ryhmä kootaan yhteistyötahon toimesta, mutta jos olet kiinnostunut tulemaan tälle kurssille, jossa on yhteensä 5 päivää ota yhteyttä.

Ohjaustyössä realiteettiterapia selkiinnyttää ammattilaisen itsearviointia ja tarjoaa konkreettisia välineitä oman ohjaustyön suunnan arviointiin ja kehittämiseen.

Realiteettiterapiasta

 

Realiteettiterapia on käytännönläheinen menetelmä parempaan elämän hallintaan. Se tukee ihmisiä tunnistamaan mitä he haluavat ja mitä he tarvitsevat sekä arvioimaan voivatko he realistisesti saavuttaa sen mitä he haluavat. Se auttaa havainnoimaan omaa käyttäytymistä ja arvioimaan haluja ja käyttäytymistä selkeällä ja itseä auttavalla tavalla.

Realiteettiterapia perustuu valinnanteoriaan, systeemiseen selitykseen siitä, miten ihmisen mieli toimii. Valinnanteorian mukaan ihmiset valitsevat valtaosan käyttäytymisestään tyydyttääkseen sisäisiä tarpeitaan.

Perusteet koulutusjakso on laajuudeltaan 30 tuntia/ 4 päivää.  Koulutusohjelma noudattaa Euroopan realiteettiterapia instituutin EIRT :n koulutukselle asettamia ohjeita.  Osallistujat saavat opinnoistaan kansainvälisen todistuksen.

Realiteettiterapia tarjoaa ihmisille työkaluja päivittäiseen käyttöön käytettäväksi henkilökohtaisessa kasvussa ja paremman hallinnan saavuttamisessa heidän elämässään.