Koulutukset 

 

TASAPAINOISET JA   TOIMIVAT IHMISSUHTEET  -REALITEETTITERAPIAN AVULLA  TAMPERE 21.04. 2018 Klo 9-15.30

OHJELMA;

Tarpeet elämän eri vaiheissa, mielekkään ja mielenterveyttä edistävän elämän ylläpitäjinä

Stressistä tasapainoon yksilöllisten valintojen avulla

Hyvän asiakassuunnitelman tekeminen.

Konkreettisia välineitä vuorovaikutukseen ja onnellisiin ihmissuhteisiin

 

” Tarve rakkaudelle ja yhteenkuuluvuudelle on koodattu geeneihimme” kirjoittaa William Glasser kirjasessaan ”Mielenterveyden määrittely kansanterveydellisenä ongelmana” ja jatkaa; ” Painotan rakkauden tarvetta, koska tyydyttääksemme tämä tarve meidän täytyy löytää toinen ihminen rakastamaan meitä, joka tekee siitä vaikeamman tyydyttää kuin tarve selviytyä, löytää vapaus ja pitää hauskaa. Suhteen kestämiseksi molempien on tehtävä töitä pitääkseen rakkautta elossa”

Tarpeemme ovat meissä kaiken aikaa ja rakkauden tarpeeseen tarvitsemme muutakin kuin kumppanin. Se kuinka työyhteisö tai perhe kulloinkin vastaa tarpeisiimme riippuu meistä, tai ainakin voimme oppia tunnistamaan ja ilamiseman tarpeitamme paremmin.

Tarpeiden ja havaintojen  sovittaminen omaan kulloisenkiin tilanteeseen vaihtelee kuitenkin paljon. Tutkimme erityisesti tilanteita joissa yksilö tarvitsee apua ja tukea elämän eri vaiheissa.

Täältä näet palautteita edellisestä vastaavasta koulutuspäivästä

Koulutuspäivän hinta on 150€.( sis alv)

 

Valintoja vai pakkoa-Addiktiot koulutus 2.5.2018 Helsinki klo 9.30- 14.30

 

Tämä koulutus sopii juuri työnsä aloittaneelle sosiaali- ja terveysalan ammattilaiselle sekä myös pitkään riippuvuuksien parissa työskennelle. Koulutus auttaa tunnistamaan addiktioita, miten ne käytännön työssä määritellään ja kuinka hoitaa erilaisiin riippuvuuksiin sairastuneita osana moniammattilista työryhmää

Koulutus sisältää uusia näkökulmia erilaisista maailmalla käytössä olevista tavoista arvioida, kohdata ja auttaa riippuvuuksiin sairastuneita ja heidän perheitään.

Miten luodaan luottamuksellinen suhde, jossa asiakkaan tarpeita on mahdollista tutkia ja hoitoa rakentaa yhteistyössä. Miten ammattilainen jaksaa tässä työssä? Onko mahdollista hoitaa mielenterveys ja päihdeongelmat samassa yksikössä? Mitä muita näkökulmia tulisi ottaa huomion? Koulutuksessa oleva kokemus ja koulutus voi antaa sinulle ammattilainen uusia näkökulmia ja tapoja auttaa asiakkaitasi.

Koulutuksen sisältö: 1. Asiakastyön eri vaiheet ja avun tarpeen arviointi 2. Ammattilaisena kehittyminen 3. Erilaiset työotteet riippuvuuksien hoidossa verkostoissa ja työyhteisöissä

Huom! Tämä koulutus sisältää uusinta tutkimus ja käytännön  tietoa addiktioista.

Sopii kaikille työssään näitä asioita kohtaaville.

Koulutuksessa käytetään osallistavia menetelmiä
Tunnisteet; Addiktiot, riippuvuudet. nuoret, perheet, päihteet, arviointi, monidimensionaalinen arviointi, verkostot, osaamisen kartoitus, ammatillinen kehittyminen, fasilitointi, valinnan teoria

Hinta 120€

PITKÄT KOULUTUKSET

 

REALITEETTITERAPIAN PERUSTEET  TURKU 25-26.5.2018

ja 17-18.8.2018 

 

Realiteettiterapiasta

 

Realiteettiterapia on käytännönläheinen menetelmä parempaan elämän hallintaan. Se tukee ihmisiä tunnistamaan mitä he haluavat ja mitä he tarvitsevat sekä arvioimaan voivatko he realistisesti saavuttaa sen mitä he haluavat. Se auttaa havainnoimaan omaa käyttäytymistä ja arvioimaan haluja ja käyttäytymistä selkeällä ja itseä auttavalla tavalla.

Realiteettiterapia perustuu valinnanteoriaan, systeemiseen selitykseen siitä, miten ihmisen mieli toimii. Valinnanteorian mukaan ihmiset valitsevat valtaosan käyttäytymisestään tyydyttääkseen sisäisiä tarpeitaan.

Perusteet koulutusjakso on laajuudeltaan 30 tuntia/ 4 päivää.  Koulutusohjelma noudattaa Euroopan realiteettiterapia instituutin EIRT :n koulutukselle asettamia ohjeita.  Osallistujat saavat opinnoistaan kansainvälisen todistuksen.

Realiteettiterapia tarjoaa ihmisille työkaluja päivittäiseen käyttöön käytettäväksi henkilökohtaisessa kasvussa ja paremman hallinnan saavuttamisessa heidän elämässään.