Koulutukset 

 

 

 

Ammatilliset ihmissuhteet 

Koulutus on suunnattu sosiaalialalle, mutta soveltuu myös kaikille heille joiden työnkuvaan kuuluu ohjaustyötä ihmisten kanssa joilla on tarvetta jonkilaiseen kuntoutukseen. Esim; Päihde-, mielenterveys-, ja nuorisotyö sekä työpaja ohjaajat.

Koulutus tarjoaa teoriaa ja harjoituksia ohjaajan  itsearviointiin ja vaikeiden asioiden puheeksi ottamiseen.

 

 

Realiteettiterapian perusteet koulutusjakso

Realiteettiterapiaa on koulutettu Suomessa vuodesta 2007 asti. Sen avulla on saatu hyviä tuloksia
eri aloilla, joissa ihmisiä ohjataan.

Realiteettiterapia on helpottanut työtä kouluissa ja sosiaali- ja terveysalan eri sektoreilla ja siitä on paljon apua
yksityiselämässä.
Realiteettiterapian perusteet -koulutuksesta saa tietoja ja taitoja, joita voi soveltaa elämään heti turvallisesti. Niitä voi käyttää muiden menetelmien
kanssa. Koulutus on käytännönläheistä ja suomenkielistä.

Perusteet jaksollla tutustut Valinnan teoriaan, sen historiaan ja käytännön sovelluksiin. Realiteettiterapian avulla opit tunnistamaan motivaatioon vaikuttavia asioita sekä opit  hyödyntämään näitä työssäsi.

 

Realiteettiterapiasta yleisesti

 

Realiteettiterapia on käytännönläheinen menetelmä parempaan elämän hallintaan. Se tukee ihmisiä tunnistamaan mitä he haluavat ja mitä he tarvitsevat sekä arvioimaan voivatko he realistisesti saavuttaa sen mitä he haluavat. Se auttaa havainnoimaan omaa käyttäytymistä ja arvioimaan haluja ja käyttäytymistä selkeällä ja itseä auttavalla tavalla.

Realiteettiterapia perustuu valinnanteoriaan, systeemiseen selitykseen siitä, miten ihmisen mieli toimii. Valinnanteorian mukaan ihmiset valitsevat valtaosan käyttäytymisestään tyydyttääkseen sisäisiä tarpeitaan.

Perusteet koulutusjakso on laajuudeltaan 30 tuntia/ 4 päivää.  Koulutusohjelma noudattaa Euroopan realiteettiterapia instituutin EIRT :n koulutukselle asettamia ohjeita.  Osallistujat saavat opinnoistaan kansainvälisen todistuksen.

Realiteettiterapia tarjoaa ihmisille työkaluja päivittäiseen käyttöön käytettäväksi henkilökohtaisessa kasvussa ja paremman hallinnan saavuttamisessa heidän elämässään.