”Haastaa arvioimaan itseä. Se tärkeä taito työssä, jossa oma persoona on työn väline”

Realiteettiterapia ja motivaatio koulutus

Koko päivän koulutus, joka voidaan käydä yksittäisenä koulutuksena tai osana realiteettiterapian perusteet opintokokonaisuutta. Toteutettiin joulukuussa 2017  Tampereella

”Aikataulu oli tiivis ja ryhmä harjoitukseen olisi ollut mukava saada enemmän aikaa. Toisaalta kompakti peruspaketti ja kiinnostus asiaan heräsi, jatkan prosessoimista ja tutkimista”

 

Valintoja vai pakkoa- ”Addiktiot” koulutus

Puolen päivän koulutus joka toteutettiin syksyllä 2017 Tampereella ja Turussa.

Erityisesti kiinnostivat: Addiktiot ja itsearviointi, ohjaajana toimiminen haastavaan asiakkaan kanssa, suora puhuminen ja addiktio määritelmän avaaminen, asiakkaan osallistaminen  sekä erilaiset ohjaamisen tavat

”Koulutuksesta sai paljon vahvistusta omalle työlle ja toimintatavoille, mutta myös paljon uusia ideoita, ajateltavaa ja työstettävää”

”Aika loppui kesken, koulutus oli osallistava” Hyvin tiivistettynä paljon asiaa joka jää varmasti keskusteluihin työpaikoilla

” Minua kiinnosti tuo  työyhteisön kehittäminen ja palautteen antaminen ja vastaanotto.  Lisäksi asiakkaan kohtaaminen oli mielenkiintoinen aihe”

”Mielenkiintoinen ammatilliset ihmissuhteet osio.Uusia ajatuksia työyhteisön toimintaan ja omaan työhön”

 

 

   Realiteettiterapian perusteet koulutusjakso  2017

 

Sain isoja oivalluksia niin omaan elämääni, kuin työskentelytapoihini liittyen. Käytännön esimerkit selkeyttivät ja tekivät asiasta helposti ymmärrettävää. Avoin ja keskusteleva ilmapiiri ryhmän jäsenten välillä. Sain kipinän oppia asiasta lisää.

 Henna Suominen lähihoitaja, ohjaaja/Abnoy Oy

 

”Teen mielenterveyskuntoutujien kanssa töitä asumispalveluissa. Kurssilla oli paljon tuttuja juttuja, mutta silti se oli itselle jotakin uutta ja raikasta. Selkeä ja käytännöllinen lähestymistapa tukee ohjaajan jaksamista ja todella tekee asiakkaasta oman elämänsä asiantuntijan! Lisäksi Heidi ja Jari toteuttavat koulutuksen rennolla otteella ja valinnanteorian periaatteita noudattaen, huumorin höystettä unohtamatta!”

Annina Kolu ohjaaja/Sopimisvuori oy

 

Realiteettiterapian tilauskoulutus keväällä 2016

 

Olemme tehneet Heidi ja Jari Härkösen kanssa jo vuosia yhteistyötä, joka on ollut joustavaa ja asiantuntevaa. He kuuntelevat tarkasti koulutuksen tilaajaa ja toimivat asiakaslähtöisesti. Koulutukseen osallistujilta olemme saaneet hyvää palautetta.

Sirpa Järvelä, päihdetyön lehtori, Raudaskylän Kristillinen Opisto

 

 

Vantaan kaupunki, kilpailutus työvoimapalvelut 2015

Heidi ja Jari Härkönen vetivät Vantaan kaupungin työllisyyspalveluiden työvalmennusyksikössä viisi valmennusryhmää loppuvuodesta 2015. Painopiste valmennuksessa oli motivoinnissa ja työnhakuun liittyvissä aiheissa, kuten voimaannuttamisessa ja oman osaamisen tunnistamisessa.

Valmennuksesta saatu palaute oli hyvin positiivista. Heidin ja Jarin vankka kokemus sai kiitosta samoin, kun heidän tapansa vetää ryhmiä. Yhteistyö heidän kanssaan oli mutkatonta ja sujuvaa.

Sonja Ilander, Hankevastaava, Palkkatuetuille työhönvalmennusta –hanke
Vantaan kaupunki, Työllisyyspalvelut, Työvalmennusyksikkö

 

Terapia ja ohjauspalaute 2015-16

Olen kärsinyt huonosta itsetunnosta läpi elämäni. Olen hakenut hyväksyntää elämässäni suorittamalla, sopeutumalla ja puremalla hampaita yhteen sitkeästi: minähän pärjään!  

Pidin siitä, ettei terapeutilla  ollut hoppua ja etenimme tapaamisilla jaksamiseni mukaan, mutta koko ajan kuitenkin eteenpäin vievästi. Koin saamani ”ohjeet” hyödyllisinä ja sain paljon erilaisia vaihtoehtoja tehdä harjoitteita. Koen, että tapaamiset kantoivat minut vaikeiden aikojen yli ja opin hurjasti itsestäni. Myös  itseluottamukseni ja armollisuus itseäni kohtaan on tapaamisten myötä kasvanut.

Nainen 30 v