ASIAKASPALAUTTEITA

 

YRITYSSPARRAUS 2018

Olen hiljattain perustanut oman yrityksen uudelle paikkakunnalle.  Aloittelevana yrittäjänä koen aika haastavana asiakaskunnan rakentamisen “nollasta”. Asiakaskontaktointi vie todella paljon aikaa.  Tämähän ei tietenkään ole mitään uutta, jokainen yrittäjä kohtaa varmasti samankaltaiset myynnin haasteet alkumetreillä. Tunnistan itsestäni “apinan raivolla” puurtajan ja monesti huomaan työpäivän päätteeksi olevani aika “takki tyhjä”.  Pitäisi malttaa paremmin jaksottaa omaa tekemistä ja ottaa luovia taukoja. Tähän saumaan osui sopivasti Heidin sparraus liittyen myyntiin ja asiakkuuksiin sekä oman itseni kehittämiseen yrittäjänä. Koska Heidillä on laaja työnohjaustausta ja vankka kokemus yrittäjyydestä, sain keskustelustamme paljon uusia ideoita ja ajateltavaa, miten rytmitän paremmin työpäivää ja miten omaa itseä kohtaan voi myös suhtautua lempeämmin. Heidi ei kertonut miten tulisi tehdä, vaan enemmän kyselemällä antoi välineitä löytää ratkaisut haasteisiin ja vaihtoehtoja tehdä asioita toisin. Sain häneltä useita erittäin hyviä vinkkejä elävästä elämästä yrittäjyyden polulla.

Virpi Saukko

VS Management

 

YRITYSSPARRAUS 2018

“Otin Heidiin yhteyttä, kun hän tarjosi sparrausta Facebookiin perustamallaan Upeat yrittäjät sivustolla. Uutena yrittäjänä ilahduin siitä, että tapaaminen järjestyi jo seuraavalle viikolle. Sparraustunnin aikana kävimme läpi monia yrittäjyyteen liittyviä perusasioita. Heidi kysyi, sparrasi ja palasi vielä tapaamisen jälkeen tärkeään aiheeseen tarkentavalla kysymyksellä sähköpostissa.

Pois lähtiessäni tiesin ylittäneeni ison kynnyksen. Käsitykseni yritykseni tehtävästä ja omasta osaamisestani selkiintyi sparrauksen aikana.”

Kirsti Tuominen

YTM, coach, NLP Master Practitioner

www.virtaavalmennus.fi

 

REALITEETTITERAPIAN OPINTOJA 2017-2018

”Perustavan laatuinen oivallus oli se, että ihmisellä on aina joku syy sille valinnalle minkä se tekee. Mun pitää vaan osata kuunnella sitä ihmistä. Yleensä se tavoittelee jotain, jonka se kokee itselleen tärkeäksi.  Ihmiset ei ole arvaamattomia, silloinkin kun mä en sitä tajua. ”

”Toisten tarpeiden kuuntelu on korostunut. Mitä kovempi kiire mulla on, sen suurempi tarve pysähtyä ja kuunnella ja muita. Käskyttämisellä ei seuraa mitään hyvää. Ensin on saatava aikaa yhteinen kieli. Mihin me pyrkimässä?  Yksittäiset tavoitteet ei hyödytä ollenkaan. ”

Eeva Siivonen vastaava ohjaaja, Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry

 

“Tämä on ehdottomasti koulutus, jonka haluan meidän tiimille. Innostava, herättelevä ja vahvistava.”

Perusteet jakso innosti minua omaan tekemiseen ja selkiytti jo käytössä olevan menetelmän taustateoriaa. Realiteettiterapian perusteissa pääsin oivaltamisen ja innostuksen äärelle, jotka ovat itselleni tärkeitä asioita työssäjaksamiseen. Jo realiteettiterapian perusteet jakso antoi lisävälineitä riippuvuuskäyttäytymisen ymmärtämiseen ja täten tehoa myös riippuvuussairauden hoitamiseen. Jatko kiinnostaa myös. Perusteista hyötyy koko työyhteisö ja ennen kaikkea asiakkaat vahvistuvan osaamisen ja työotteen myötä.

Riitta Koivula, toimitusjohtaja, perhepsykoterapeutti, sairaanhoitaja, Oikeahetki

 

REALITEETTITERAPIA JA MOTIVAATIO KOULUTUSPÄIVÄ 2017

“Haastaa arvioimaan itseä. Se tärkeä taito työssä, jossa oma persoona on työn väline”

“Aikataulu oli tiivis ja ryhmä harjoitukseen olisi ollut mukava saada enemmän aikaa. Toisaalta kompakti peruspaketti ja kiinnostus asiaan heräsi, jatkan prosessoimista ja tutkimista”

 

VALINTOJA VAI PAKKOA -ADDIKTIOT KOULUTUS

Kaikille avoin koulutus, joka toteutettiin syksyllä 2017 Tampereella ja Turussa. Osallistujia useasta eri organisaatiosta.

Erityisesti kiinnostivat: Addiktiot ja itsearviointi, ohjaajana toimiminen haastavaan asiakkaan kanssa, suora puhuminen ja addiktio määritelmän avaaminen, asiakkaan osallistaminen sekä erilaiset ohjaamisen tavat

“Koulutuksesta sai paljon vahvistusta omalle työlle ja toimintatavoille, mutta myös paljon uusia ideoita, ajateltavaa ja työstettävää”

“Aika loppui kesken, koulutus oli osallistava” Hyvin tiivistettynä paljon asiaa, joka jää varmasti keskusteluihin työpaikoilla

” Minua kiinnosti tuo työyhteisön kehittäminen ja palautteen antaminen ja vastaanotto.  Lisäksi asiakkaan kohtaaminen oli mielenkiintoinen aihe”

“Mielenkiintoinen ammatilliset ihmissuhteet osio. Uusia ajatuksia työyhteisön toimintaan ja omaan työhön”

 

 REALITEETTITERAPIAN PERUSTEET KOULUTUS  40 TUNTIA 

Sain isoja oivalluksia niin omaan elämääni, kuin työskentelytapoihini liittyen. Käytännön esimerkit selkeyttivät ja tekivät asiasta helposti ymmärrettävää. Avoin ja keskusteleva ilmapiiri ryhmän jäsenten välillä. Sain kipinän oppia asiasta lisää.

Henna Suominen lähihoitaja, ohjaaja/Abnoy Oy

Teen mielenterveyskuntoutujien kanssa töitä asumispalveluissa. Kurssilla oli paljon tuttuja juttuja, mutta silti se oli itselle jotakin uutta ja raikasta. Selkeä ja käytännöllinen lähestymistapa tukee ohjaajan jaksamista ja todella tekee asiakkaasta oman elämänsä asiantuntijan! Lisäksi Heidi ja Jari toteuttavat koulutuksen rennolla otteella ja valinnanteorian periaatteita noudattaen, huumorin höystettä unohtamatta!”

Annina Kolu ohjaaja/Sopimusvuori oy

”Koen, että tästä koulutuksesta on hyötyä työssäni sekä ihan omassa elämässä. Olen saanut työvälineitä asiakkaan kohtaamiseen sekä voin kyseenalaistaa omia uskomuksia ja miettiä uusia valintoja tehdessäni asiakastyötä. Voin myös hyödyntää tätä esimiestyössäni henkilöstön kanssa, esim. voimme ottaa näitä asioita esille meidän omissa kehittämispäivissä.”  

Asumispalveluyksikön esimies Taina 

Sain isoja oivalluksia niin omaan elämääni, kuin työskentelytapoihini liittyen. Käytännön esimerkit selkeyttivät ja tekivät asiasta helposti ymmärrettävää. Avoin ja keskusteleva ilmapiiri ryhmän jäsenten välillä. Sain kipinän oppia asiasta lisää.

Henna Suominen lähihoitaja, ohjaaja, Abnoy Oy

Erittäin antoisa kurssi, sain hyviä vinkkejä ja työkaluja omaan työhöni.
Mukava keskusteleva ilmapiiri koulutuksessa joka kerta. Ennen kaikkea käytännön läheisyys lämmitti mieltä.
Teemu Nieminen Päihdeterapeutti Fenix-klinikat

 

Realiteettiterapian tilauskoulutus keväällä 2016

Olemme tehneet Heidi ja Jari Härkösen kanssa jo vuosia yhteistyötä, joka on ollut joustavaa ja asiantuntevaa. He kuuntelevat tarkasti koulutuksen tilaajaa ja toimivat asiakaslähtöisesti. Koulutukseen osallistujilta olemme saaneet hyvää palautetta.

Sirpa Järvelä, päihdetyön lehtori, Raudaskylän Kristillinen Opisto

 

Työnhaku ja työnhakua edistävät ohjaukset valmennukset

Heidi ja Jari Härkönen vetivät Vantaan kaupungin työllisyyspalveluiden työvalmennusyksikössä viisi valmennusryhmää loppuvuodesta 2015. Painopiste valmennuksessa oli motivoinnissa ja työnhakuun liittyvissä aiheissa, kuten voimaannuttamisessa ja oman osaamisen tunnistamisessa.

Valmennuksesta saatu palaute oli hyvin positiivista. Heidin ja Jarin vankka kokemus sai kiitosta samoin, kun heidän tapansa vetää ryhmiä. Yhteistyö heidän kanssaan oli mutkatonta ja sujuvaa.

Sonja Ilander, Hankevastaava, Palkkatuetuille työhönvalmennusta –hanke
Vantaan kaupunki, Työllisyyspalvelut, Työvalmennusyksikkö

 

Terapia ja ohjauspalaute 2015-16

Olen kärsinyt huonosta itsetunnosta läpi elämäni. Olen hakenut hyväksyntää elämässäni suorittamalla, sopeutumalla ja puremalla hampaita yhteen sitkeästi: minähän pärjään!

Pidin siitä, ettei terapeutilla ollut hoppua ja etenimme tapaamisilla jaksamiseni mukaan, mutta koko ajan kuitenkin eteenpäin vievästi. Koin saamani “ohjeet” hyödyllisinä ja sain paljon erilaisia vaihtoehtoja tehdä harjoitteita. Koen, että tapaamiset kantoivat minut vaikeiden aikojen yli ja opin hurjasti itsestäni. Myös itseluottamukseni ja armollisuus itseäni kohtaan on tapaamisten myötä kasvanut.

Nainen 30 v